استفاده از کود کشاورزی همیشه و در هر زمان یکی از اصلی ترین دغدغه های کشاورزان و مزرعه داران بوده است. در این میان کودهای شیمیایی یکی از مطرح ترین و پرمصرف ترین مواد غذایی برای گیاهان به شمار می رود که در جای جای کشور و برای کشت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. علیرغم اینکه مصرف بی رویه کودهای شیمایی می تواند اثرات مخرب و منفی زیادی بر روی خاک، محصولات کشاورزی و در نهایت سلامت انسان داشته باشد، بسیاری از کشاورزان تصور می کنند کشاورزی بدون استفاده از مواد شیمیایی امکان پذیر نیست و این در حالیست که می توان به راحتی بازدهی مورد نظر را از کودهای غیرشیمایی همچون کودهای آلی، ارگانیک، معدنی و … به دست آورد.
تفاوت اساسی و منحصر به فرد کود معدنی تکسا به عنوان بهترین و کامل ترین کود معدنی تولید شده در کشور با سایر محصولات را می توان در سازگاری بالای آن با اقلیم ایران جست و جو کرد. به گونه ای که این محصول در 31 استان کشور و برای انواع بافت های خاک و در حداقل 10 اقلیم منطقه ای ایران مورد بررسی و استفاده قرار گرفته و توانسته است با تاثیرات چشمگیر خود در بهبود کیفیت محصولات و رشد 50 تا 150 درصدی از نظر میزان برداشت، عملکرد قابل قبولی از خود بر جای بگذراد.
در این برنامه 72دقیقه ای از سری برنامه های «پول کجاست؟» که از شبکه تلویزیونی ایران کالا در بهمن ماه 1399 پخش شده است، با حضور کارشناسان کشاورزی و کسب و کار، به بررسی ویژگی های مینرال کود تکسا و آرین دیبا پرداخته شده است. در این گفت و گو دکتر اسماعیل صفاکیش، تولیدکننده کودهای معدنی تکسا و آرین دیبا به معرفی و تشریح عملکرد این محصول می پردازد و در انتها از میان 3 کارجوی علاقه مند به فعالیت در مجموعه تکسا نفرات برتر انتخاب خواهند شد.
از جمله موارد مطرح شده از سوی کارشناسان برنامه می توان به حجم بالای نیترات در مواد غذایی برداشت شده از زمین های زراعی و باغبانی و کمبود ویتامین های موجود در آن ها اشاره کرد که با استفاده از کود تکسا می توان ارزش غذایی محصولات را بهبود و مواد شیمیایی مضر و فلزات سنگین را در آنها کاهش داد. با حرکت به سمت کشاورزی ارگانیک و مصرف حداقلی سموم و کودهای شیمیایی می توان کیفیت صادرات را نیز افزایش داد و از واردات محصولات بی کیفیت جلوگیری کرد که صرفه جویی ارزی قابل توجهی در پی خواهد داشت.
به طور مثال سالانه در کشور قریب به 800 هزار تن کمبود برنج داریم که می توان با برنامه ریزی مناسب و استفاده از شیوه های بهینه تغذیه گیاهان و مصرف کودهای معدنی به جای کودهای شیمیایی این کمبود را با کمک افزایش میزان تولید و بالا بردن همزمان سطح کیفی محصولات جبران کرد و نیم نگاهی نیز به مقوله صادرات داشت. این در حالی است که در سال جاری حدود 80 میلیون دلار ارز نیمایی از سوی دولت جهت ترخیص برنج های دپو شده در گمرکات ایران اختصاص داده شده است.
.
پیشنهاد می کنیم این برنامه جذاب و دیدنی را که با حضور فعالان مطرح حوزه کشاورزی و کارشناسان کسب و کار تهیه و تقدیم نگاه گرمتان شده است را از دست ندهید.